Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg búzaliszt (BL55) 15 dkg porcukor 8 dkg vaj 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű) 1 csipet só 10 g sütőpor 6 evőkanál 2,8%-os tej A töltelékhez: 60 dkg alma 20 dkg kristálycukor fahéj (őrölt) A tészta megkenéséhez: 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű) Elkészítése: A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Lakatos Marianna
Beküldte: 2014.12.08.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg búzaliszt (BL55)
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 1 csipet só
  • 10 g sütőpor
  • 6 evőkanál 2,8%-os tej

A töltelékhez:

  • 60 dkg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • fahéj (őrölt)

A tészta megkenéséhez:

  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letakarva.

A két darabot tepsi méretűre nyújtjuk.

Az almákat lereszeljük és lassú tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint módosítható a mennyiség) és a fahéjat. Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük, majd ráhalmozzuk az almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.

A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon

180 C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Lakatos Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is