Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi baracklekváros zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 35 dkg finomliszt
  • 1 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • 20 dkg margarin

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • citromhéj
  • 0,5 üveg házi baracklekvár (kb 150 ml)

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd beleteszük az élesztőt és felfuttatjuk.

A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutattot élesztőt és összeállítjuk a tésztát.

A kész tésztát 3 részre osztjuk és lisztezet felületen kinyújtjuk az első lapot és sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm) tesszük. Megkenjük a baracklekvár felével, megszórjuk a darált diós töltelék felével. Rátesszük a második kinyújtott lapot, megkenjük a maraék lekvárral és rászórjuk a maradék diót, majd befedjük az utolsó lappal.

Villával megszurkáljuk, majd 180 fokon kb 35 percig sütjük.

Ha elkészült és kihűlt, akkor a tetejét bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival. Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hazi-baracklekvaros-zserbo/