Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag háztartási keksz (négyzet alakú)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter habtejszín
  • 25 dkg vaj ( vagy margarin)
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése

A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet

Egy tálcára tegyük le téglalap alakban a kekszeket, vagy, hogy könnyebb legyen vele bánni egy tepsi aljába. A kekszekre kenjük rá a pudingos, vajas krémet, de úgy, hogy a kekszek ne mozduljanak el.

A vaníliás cukrot hozzáadjuk a habtejszínhez és kemény habbá verjük azt. Ezt a habot rákenjük a sárga krém tetejére. Erre a habra teszünk még kekszeket.

A tetejére olvasztott tortabevonót teszünk. (Ezt mi kihagytuk belőle)

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hazi-francia-kremes/