Elkészítése
A leveles tészta felét kinyújtjuk, és a közepes tepsink méretére vágjuk. A tésztalapot kisütjük. Ha tetőt is szeretnénk a süteményre, akkor még egy lapot süssünk a tetejére.
Először a tojások fehérjét cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd betesszük a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez a tojások sárgáját kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Lassú tűzön besűrítjük a keveréket. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és pár percig tovább főzzük. Ekkor belekeverjük a vaníliás cukrot is, és megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Folyamatosan kevergetjük, amíg elkészül.
A kisült lapot a tepsibe tesszük, és még forrón ráöntjük a krémet. Miután a krém kihűlt, a tetejére simítjuk a cukorral, csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.
