Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 csomag leveles tészta

Krémhez

  • 7 dl tej
  • 7 dkg finomliszt
  • 6 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag habfixáló
Házi krémes kép

Elkészítése

A leveles tészta felét kinyújtjuk, és a közepes tepsink méretére vágjuk. A tésztalapot kisütjük. Ha tetőt is szeretnénk a süteményre, akkor még egy lapot süssünk a tetejére.

Először a tojások fehérjét cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd betesszük a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez a tojások sárgáját kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Lassú tűzön besűrítjük a keveréket. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és pár percig tovább főzzük. Ekkor belekeverjük a vaníliás cukrot is, és megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Folyamatosan kevergetjük, amíg elkészül.

A kisült lapot a tepsibe tesszük, és még forrón ráöntjük a krémet. Miután a krém kihűlt, a tetejére simítjuk a cukorral, csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hazi-kremes-2/