Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskótatésztát. 180°C-on kb. 12-15 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz és a tűpróbánál nem ragad rá tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.21.

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Elkészítése

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskótatésztát. 180°C-on kb. 12-15 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz és a tűpróbánál nem ragad rá tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport a tejjel, a cukorral és a vanília aromával sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezután a krémet habverővel kihabosítjuk, és fokozatosan hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot is. Az egészet óvatosan összeforgatjuk.

A krémet 10 percre hűtőbe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a kihűlt piskóta tetejére.

A sütemény tetejét ízlés szerint cukrozott kakaóval megszórjuk.

Fogyasztás előtt legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is