Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta hozzávalói

  • 4 db tojás
  • 8 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A krém hozzávalói

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 250 ml habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz

A tetejére

  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor (opcionális )

Elkészítése

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskótatésztát. 180°C-on kb. 12-15 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz és a tűpróbánál nem ragad rá tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport a tejjel, a cukorral és a vanília aromával sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezután a krémet habverővel kihabosítjuk, és fokozatosan hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot is. Az egészet óvatosan összeforgatjuk.

A krémet 10 percre hűtőbe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a kihűlt piskóta tetejére.

A sütemény tetejét ízlés szerint cukrozott kakaóval megszórjuk.

Fogyasztás előtt legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hazi-kremes-3/