Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- fél kocka margarin
- 1 tojás sárgája
- 1 dl tejföl
- 1 csipet só
Krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 8 dl víz
- 8 tojás fehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tepsi hátán (30*30cm) 2 lapot sütünk belőle. Sütés előtt bejelölhetjük, hogy könnyebben szeleteljük. Az egyik lapot tepsibe tesszük (amelyik hátán sütöttük).
A krémhez a tojásfehérjét az 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a vaníliás cukorral és a maradék kristálycukorral megfőzzük, majd óvatosan, de még melegen a tojáshabhoz keverjük.
Beleöntjük a tepsibe, amibe az egyik kisült lapot tettük, majd rátesszük a másik lapot és pár óra múlva szeleteljük.
[box style=”info”]Ha a felső lapot nem tesszük rá és a krém picit hűlt tehetünk rá tejszínhabot is és arra a lapot.
Én az egyik lapot még sütés előtt felkockázom(ami a tetejére kerül) így még véletlen se nyomja össze szeleteléskor sütinket :)[/box]