Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 15 dkg puha margarin 2 tojássárgája 1 dl tejföl csipet só Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor 12 dl tej 3 csomag vaníliás cukor 10 dkg porcukor 2 tojásfehérje 2 dl tejszín Teteje: 5 dl habtejszín porcukor Elkészítése: Tészta készítése: A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg puha margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • csipet só

Krém:

  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 12 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín

Teteje:

  • 5 dl habtejszín
  • porcukor


Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját és apránként a tejfölt. Puha, nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk.

Mindkét tésztagombócot lisztezett munkalapon kinyújtjuk egy nagy tepsi méretére. Ráfektetjük a sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített, 200 fokos sütőben egyenként világosra sütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A pudingporokat a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a forró pudingba. A tejszínt szintén keményre verjük, és ezt is belekeverjük.

Összeállítás:

Az egyik lapra rákenjük a krémet. Az 5 dl tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos krémre. A másik lapot ráhelyezzük a hab tetejére. Hideg helyen hagyjuk pihenni pár órát, majd felszeleteljük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

[box style=”info”]Ha magunk készítjük a tésztát, nem kell a tetejét előre felkockázni mert finom gyenge lesz a tészta és könnyen lehet szelni. Aki szereti, ha édesebb, még tehet hozzá cukrot. Tejszínt se fontos a krémre tenni, mert anélkül is finom lesz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is