Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál ecet
- csipetnyi só
Krém:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 10 tojás fehérje
- 25 dkg porcukor
- 1,2 liter tej 1,5 %-os vagy víz is lehet a tej helyett
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. Folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Egy közepes méretű tepsit (kb 22*35 cm) előkészítünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőpapíron, kicsit hosszabbra, mint a tepsi, mert sütés közben kicsit összeugrik.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kinyújtott tésztát papírostól átemeljük a tepsire, villával megszurkáljuk, majd kb 10-15 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha kissé púposodik a teteje). A másik tésztát is kinyújtjuk és megsütjük.
Azt a lapot, amelyik szebb, még langyosan négyzetekre vágjuk.
Kb 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és 10 dkg cukrot. A maradék tejet felforrósítjuk, majd a pudingos tejet hozzáadjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral elkezdjük felverni, majd vízgőz felett kemény habbá verjük. Kis adagokban a forró pudingos krémhez adjuk és elkeverjük benne.
A tepsin, amin a lapokat sütöttük, beletesszük az egész lapot, rásimítjuk a forró krémet, majd rátesszük a felszeletelt lapot.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd a felszeletelt tészta mentén felvágjuk a sütit és porcukorral megszórva tálaljuk.
[box style=”info”]Maradék tojásfehérjéből készítettem el, amit a fagyasztóból vettem elő.[/box]