Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi pilóta keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 15 dkg vaj

Elkészítése

A tojást a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk.

Két részre osztjuk a tésztát. Az egyik fele sárga marad, a másik felébe kakaót szórunk és alaposan összegyúrjuk.

3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk mindkét színű tésztát.

Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon 8-10 perc alatt.

A krémhez hozzávalóit a vaj kivételével lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük robotgép segítségével.

Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hazi-pilota-keksz/