Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg csoki (amilyet szeretünk)
- 1 ek darált keksz
- 7 dkg mogyoróvaj
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A csoki felét mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, és 6-7 db szilikon muffin formába adagoljuk (használhatunk papír kapszlikat is). Hűtőbe rakjuk.
A mogyoróvajat elkeverjük az olvasztott vajjal, a darált keksszel és a porcukorral. A megdermedt csokirétegre egy kis kanál mogyoróvajat teszünk. A formákat a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a töltelék egyenletesen elterüljön. Újra hűtőbe tesszük.
A maradék csokit is felolvasztjuk, és a mogyorós töltelékre kanalazzuk. Szintén az asztalhoz csapjuk, hogy a csoki sima felületű legyen. Újra hűtő, amíg megszilárdul (kb. 15 perc). Majd kinyomkodjuk a formákból.
Hűtőben, és szobahőmérsékleten is tárolhatjuk.

