Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szilvás sütik

Házi szilvalekvárral töltött piskóta-rolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi szilvalekvárral töltött piskóta-rolád egy klasszikus sütemény, amely a puha piskótát és a gyümölcsös lekvár édeskés ízét ötvözi. Elkészítése egyszerű, de a végeredmény mindig mutatós és finom. A porcukorral meghintett rolád szeletelve remekül mutat a tálon, és családi összejöveteleken is biztos siker. Ha nincs kéznél szilvalekvár, bármilyen más lekvárral is elkészíthetjük.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sos.ibolya
Beküldte: 2013.10.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat egy mély tálba felütjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és a kristálycukrot. Robotgéppel habosra felverjük. Ezután óvatosan, kanalanként hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és könnyedén összekeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Feltekerés és töltés

A kész piskótát lisztezett konyharuhára borítjuk, és még forrón feltekerjük. Hagyjuk kicsit pihenni, majd kicsavarjuk, újra feltekerjük, és ismét kihűlni hagyjuk, hogy rugalmas maradjon.

Ha teljesen kihűlt, egyenletesen megkenjük szilvalekvárral, majd feltekerjük. Tálalás előtt a tetejét porcukorral meghintjük, és felszeletelve kínáljuk.

Tipp

A roládot más gyümölcslekvárral, például barack- vagy eperlekvárral is elkészíthetjük. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a töltelékbe kevés darált diót vagy fahéjat is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
sos.ibolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is