Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi szilvalekvárral töltött piskóta-rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál langyos víz
  • 1 csomag sütőpor
  • szilvalekvár (vagy ízlés szerint lehet más is.)
  • porcukor (a tetejére )

Elkészítése

A tojásokat egy mély tálba felütjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és a kristálycukrot. Robotgéppel habosra felverjük. Ezután óvatosan, kanalanként hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és könnyedén összekeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Feltekerés és töltés

A kész piskótát lisztezett konyharuhára borítjuk, és még forrón feltekerjük. Hagyjuk kicsit pihenni, majd kicsavarjuk, újra feltekerjük, és ismét kihűlni hagyjuk, hogy rugalmas maradjon.

Ha teljesen kihűlt, egyenletesen megkenjük szilvalekvárral, majd feltekerjük. Tálalás előtt a tetejét porcukorral meghintjük, és felszeletelve kínáljuk.

Tipp

A roládot más gyümölcslekvárral, például barack- vagy eperlekvárral is elkészíthetjük. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a töltelékbe kevés darált diót vagy fahéjat is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hazi-szilvalekvarral-toltott-piskota-rolad/