Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi töltött piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alaphoz

  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag  vaníliás cukor

Elkészítése

A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadunk 4 evőkanál forró vizet, majd a lisztet, kakaóport, sütőport, és végül a tojások felvert habját. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, tojással és tejjel simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük. Kihűlés után belekeverjük a vajjal habosra kikevert porcukrot.

A kihűlt tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük. A tetejét házi meggybefőttel díszítettem. Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hazi-toltott-piskota/