Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek vaníliaaroma
Csokimáz:
- 2 ek olaj
- 1 tábla csoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát újból átgyúrjuk és lisztezett deszkán 6 mm vastagra nyújtjuk és linzer kiszúróval (a lyukas felével) kiszúrjuk.
Sütőpapíros lemezre rakjuk tesszük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.
A csokit 2 ek olajjal gőz felelett megolvasztjuk.
Miután kihűlt amegsült tészta, a felolvasztott csokiba mártjuk a karikák alját, csokis aljával lefelé tegyük egy szilikonos sütőpapírra míg a csoki meg nem köt. Ekkor könnyedén le tudjuk szedni.
Tea, kávé mellé kitűnő, de magában fogyasztva is finom.