Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házilag készített túró recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 l zsíros tej
  • 300 g natúr joghurt

Elkészítése

Egy fazékban a tejet és a hozzáöntött joghurtot 3 napig, lefedve, meleg helyen ( semmi extra: a konyhában, szobahőmérsékleten) állni hagytam.

Három nap után, kissé megdöntve az edényt, látszik, hogy már joghurtszerű a tej. Ekkor nagyon alacsony hőfokon (nekem 9 fokozat van a villanytűzhelyen és a 2-es fokozatot használtam) kb 45 percig melegítjük. Nem kell keverni.

Ha gáztűzhelyünk van, akkor teljes takarék lángon melegítsük és ajánlatos néha megkeverni óvatosan, nehogy leégjen.

A hő hatására kicsapódik a fehérje, így keletkezik a túró illetve a savó. Ha elkészült, elzárom a tűzhelyet és hagyom kihűlni a túrót, akár másnapig is.

Ezután egyszerű tésztaszűrőn keresztül felfogtam a kész túrót és hagytam lecsepegni. Ennyi, nem ördöngösség.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hazilag-keszitett-turo/