Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hédi kedvence recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A mézes lapokhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál langyos méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl
  • 30 dkg finomliszt

A piskótatekercshez

  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • 40 dkg meggylekvár

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Mézes lap:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Két darab, kb 25*35 cm-es lapot nyújtunk a tésztából és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Piskótatekercs:

Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük. Hozzáforgatjuk óvatosan a sütőport és a lisztet, majd a masszát két gáztepsi méretű (44*38 cm) sütőpapíros tepsibe simítjuk és megsütjük 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt.

Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha a lapok kihűltek, akkor kitekerjük, lehúzzuk róluk a papírt és megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. Kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Krém:

A tejben felfőzzük a pudingporokat és a cukrot, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.

Összeállítás:

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik lappal.

Másnap szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hedi-kedvence-2/