Piskótatekercs
Először két darab 3 tojásos, vékony piskótalapot sütünk a szokásos módon. Amikor a piskóták megsültek, hosszában kettévágjuk őket, így négy vékony lapot kapunk. Még forrón megkenjük mindegyiket pikáns lekvárral, majd szorosan feltekerjük. Az így elkészített négy hosszú tekercset arányosan elosztva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Diós tészta
A diós tésztához a 8 tojássárgáját, a vajat és a porcukrot alaposan kikavarjuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a darabolt diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és a kakaót. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Az így elkészített tésztát óvatosan ráöntjük a tepsiben lévő piskótatekercsekre úgy, hogy teljesen betakarja azokat.
Az előmelegített 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Krém
Amikor a sütemény kihűlt, elkészítjük a krémet. A darált diót összekeverjük a porcukorral, majd kevés rummal vagy forró tejjel leöntjük, amennyit a dió felszív (ügyelve arra, hogy a massza ne legyen túl lágy). Ezt követően belekeverjük a habos vajat.
Bevonó
A sütemény tetejét bevonjuk csokoládéval, vagy a tortafésűvel megkócolt krémet megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval, majd hűtőben dermesztjük, amíg a csokoládé megköt.