Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hevesi krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 13 evőkanál víz

Krémhez

  • 7 tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl víz

Díszítéshez

  • 5 dl tejszín
  • reszelt csokoládé

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, amíg könnyű, világos masszát kapunk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, óvatosan összedolgozva, hogy a tészta homogén legyen.

Egy 27×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztamasszát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztát kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Közben a pudingport vízzel elkeverjük, majd felfőzzük, amíg sűrű krémmé nem válik. A sűrű pudingot óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjehabbal, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Az így elkészült krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés

A tejszínt kemény habbá verjük, majd rákenjük a krémes réteg tetejére. Végül reszelt csokoládéval megszórjuk a torta tetejét, ami nemcsak ízben, de látványban is feldobja a desszertet.

Hűtés és tálalás

A süteményt legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krémek összeérjenek és a tejszínhab is megszilárduljon. Ezután szeletelve tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hevesi-kremes/