Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hóemberes habcsók koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 147 g porcukor
  • 2 teáskanál keményítő
  • 1 teáskanál ecet
  • kevés vaníliaaroma
  • fekete ételfesték filc (vagy 1 kocka étcsokoládé megolvasztva)
  • narancs/citromsárga ételfesték filc (vagy egy darabka narancssárga fondant vagy íróka színezve)

Elkészítése

A tojások fehérjét habbá verjük és közben hozzákeverjük a cukrot.

Amikor jó sűrű, elkeverjük benne a keményítőt, vaníliát és az ecetet, majd kemény masszává keverjük.

Egy sima és egy csillagcsöves habzsákra lesz szükségünk. A sima csővel ellátottba menjen a massza kb 70 %-a.

Sütőpapírral fedett tepsire fogjuk nyomni a koszorúkat. Kezdjük a hóemberrel.

Egymásra nyomunk kettő nem túl nagy, formás gömböt, mellé egy csillagcsöves csók (érjenek össze minden esetben), ismét hóember, ismét csók és így folytatjuk míg körbeérünk. Mint a képen látható egy kávéscsésze alj méret kb ami ideális.

Annyi koszorút készítsünk, amíg tart a massza.

Ezután légkeverés 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és résnyire nyitva hagyott ajtónál kezdjük szárítani őket. Amikor kb 45-60 perc (de sütő függő) múlva már elválnak a papírtól mérsékeljük a hőt kb 80 fokra és tovább szárítjuk. A lényeg, hogy ne színeződjenek el.

Hagyjuk kihűlni, majd rajzoljuk meg a hóemberkék arcát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hoemberes-habcsok-koszoru/