Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hófehérke álma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 db  tojás
  • 30 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl habtejszín
  • 0,5 db citrom reszelt héja és leve
  • cukor (ízlés szerint )
  • 10 dkg kókuszreszelék (2/3-ad része )

Díszítés

  • kókuszreszelék (1/3-ad része )

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a sárgáját, a vizet és az olajat, és alaposan elkeverjük. Végül a sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon megsütjük.

Közben a tejet a pudinggal, az 1 evőkanál liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kókuszreszelék kétharmadát óvatosan a pudinghoz keverjük.

Miután a piskóta kihűlt, kettévágjuk. A krém felét az alsó lapra kenjük, majd rátesszük a másik lapot, és a tetejét is bekenjük krémmel. Villával mintát húzunk a tetejére, majd megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.

Azonnal fogyasztható!

Tepsi méret:

25×37 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hofeherke-alma/