Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hókifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 130 g tejföl
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • 2 evőkanál porcukor

A töltelékhez

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor

A kiflik meghempergetéséhez

  • vaníliás porcukor

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és egy órán át meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és felét a dióra, a másik felét a mákra öntjük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb 5-6 centis kockákra vágjuk.

A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített 200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hokifli-6/