Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hókifli (hosszan tartós változat) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis doboz tejföl (20%-os)
  • pici só

Töltelékhez ízlés szerint:

  • darált dió és porcukor kevés barackízzel kikeverve
  • darált mák, porcukor, reszelt citrom héja, amihez evőkanalanként keverünk forró tejet, így lazítunk az állagán

A hempergetéshez:

  • vaníliás porcukor


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval és belemorzsoljuk a margarint, végül a tejföllel alaposan összegyúrjuk. A tésztagombócot becsomagoljuk fóliába és 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kerekre szaggatjuk, a tölteléket ráhalmozzuk, feltekerjük kiflivé és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezen (alsó-felső sütés, 180fok, 8-10 perc) sütjük. A vége felé gyorsan barnul, figyelni kell!

Még forrón vaníliás porcukorban hempergetjük és teljes kihűlésig félretesszük. Letakarni nem szabad!

Zárható dobozban 2-3 hétig is eláll és friss marad, nem veszít az állagából!

[box style=”info”]Feldobhatjuk a tölteléket egy kis ágyas pálinkából megmaradt mazsola szemekkel dúsítva! Finom ízt ad a sütinek és a mazsolában lévő alkohol tartalom kisül belőle, csak az aromáját tartja meg![/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hokifli-hosszan-tartos-valtozat/