Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hókifli szilvalekvárral töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 0,5 kis üveg szilvalekvár
  • 7-8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. A szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd belekanalazzuk a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk.

Egy zacskóba vagy Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. A hűtőből kivéve átgyúrjuk. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk.

Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 7,5 cm) kiszaggatjuk. Minden körre rakunk 1 kk sűrű szilvalekvárt. A tészta szélét ráhajtjuk és kiflit formázunk.

A hajtás részt alulra fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon a középső bordamagasságon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Még forrón a vaníliás porcukorban megforgatjuk.

[box style=”info”]Az elkészítési idő nem tartalmazza a pihentetési időt.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hokifli-szilvalekvarral-toltve/