Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hókocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin (vagy zsír)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 kis doboz tejföl
  • 1 dkg szalalkáli

Krém

  • 1 liter tej
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tálaláshoz

  • porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Mindegyiket 22×32 cm-es lappá nyújtjuk. A tepsi hátulját megfordítjuk, és egyenként világosra sütjük rajta a lapokat. 175 fokon kb. 10 perc alatt megsülnek.

A krémhez a tejet a liszttel, a vaníliás cukorral, a tojásokkal és 20 dkg cukorral csomómentesre főzzük, folyamatos kevergetés mellett. A maradék 10 dkg cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a langyosra hűlt krémhez adjuk.

A kihűlt tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, majd egymásra rétegezzük. A süteményt legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Tálalás előtt kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hokocka-2/