Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 8 tojás
  • 300 g cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 250 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 500 ml tej
  • 200 g vaj
  • 200 g cukor

Az oldalára és a tetejére

  • 150 g kókuszreszelék
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítése

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, a kakaóval és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Egy kb 40*28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor kihűlt 4 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.

A krémhez 200 ml tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, majd kevergetve sűrűre főzzük.

A vajat a cukorral habosra keverjük, végül a kihűlt-főzött krémmel összedolgozzuk.

A piskóta korongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. Az oldalukat is körbekenjük a krémmel, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a korongok tetejére kenjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holabda-10/