Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 30 dkg  porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg  liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag kókuszreszelék

Elkészítése

Tészta:

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a meleg vizet, és tovább keverjük, amíg habos nem lesz. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát 175 fokon 25-30 percig sütjük.

Amikor a tészta megsült és kihűlt, két lapra vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk ki belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd kívülről is bevonjuk a krémmel, végül kókuszreszelékbe forgatjuk.

Krém:

A vaníliás pudingport tejben sűrűre főzzük. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, amelyeket előtte habosra kevertünk. Ezzel a krémmel kenjük meg a tészta közepét és oldalát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére csokimázat készítünk és ráöntjük a süteményre.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holabda-2/