Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor

Tetejére

  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 4 db tojásfehérje
  • lekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett felületen fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

A töltelékhez a tojásfehérjéből vert habot összekeverjük a cukorral és a darált dióval. Minden korong tetejére egy kiskanálnyi diós tölteléket halmozunk.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és a pogácsákat addig sütjük, amíg szép pirosra sülnek.

Miután kihűltek, minden második korongot lekvárral megkenünk, majd egy másik pogácsával összeragasztunk. Porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holabda-3/