Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál víz (forró )

Krém

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4,5 dl tej
  • 20 dkg vaj

Díszítéshez

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a forró vizet, lisztet, sütőport és a kakaóport, majd elkeverjük az egészet.

A végén pedig a tojások fehérjéből felvert habot forgatjuk hozzá óvatosan.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (31*38 cm) öntjük a masszát, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük. Melegen lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.

Krém:

A tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és alaposan kihabosítjuk az egészet.

Összeállítás:

A tésztából pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, melyeket éles késsel lapjában elvágunk. Az alját megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét és az oldalát is körbekenjük a krémmel.

Az oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.

A csokit az olajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét. Különböző dekorcukrokat szórhatunk bele.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holabda-7/