Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 8 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 35 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 evőkanál víz (forró)
  • csipet só

A krémhez

  • 5 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz

  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet. A kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.

A masszát felezzük és két tepsiben (25*35 cm) külön-külön megsütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

A krémhez a puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és lassú tűzön besűrítjük. Teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a vajas krémmel.

A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, vagy ha túl magas lett külön-külön is a piskóta, akkor középen kettévágjuk.

Megkenjük a krémmel és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Az oldalát is megkenjük a krémmel és kókuszreszelékben megforgajuk.

A tetejére olvasztott csokit olajjal elkeverve csorgatunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holabda-9/