Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda cupcake recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 tojás
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg eritrit
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg rizsliszt

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál eritrit (por)

A tetejére

  • 10 dkg glutén és cukormentes étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj vagy szőlőmagolaj

Elkészítése

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel és a vaníliával. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojáshabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is.

Muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A muffinokról, miután kihűltek a papírokat lehúzzuk és mindegyiknek kalapot vágunk.

A kalapokat a vízgőz felett felolvasztott csokiba mártogatjuk és rácson hagyjuk megszáradni.

Amíg szárad a csoki, addig a következő krémmel megtöltjük a muffinokat. A krémhez a tejszíntt kemény habbá verjük, a mascarponét a az eritrit porral és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a tejszínhez habhoz adjuk, összekeverjük és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk.

Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holabda-cupcake/