Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 csomag sütőpor
  • 27 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 40 dkg porcukor
  • 8 db tojás

Krém

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 evőkanál liszt
  • 0,5 liter tej

Forgatáshoz

  • kókuszreszelék
Hólabda kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan kikeverjük, majd a végén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon. A tésztát két részletben sütjük meg gáztepsiben, hogy ne legyen túl vastag. A sütést tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e.

Krém:

A lisztet és a tejet sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes pépet hozzáadjuk, és simára keverjük a krémet.

A megsült tésztát kiszaggatjuk, a kiszaggatott darabok közepét és oldalát megkenjük a krémmel, majd meghempergetjük kókuszreszelékben. Végül a tetejére csokoládét öntünk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holabda/