Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 250 g liszt 50 g zabpehely (darálva) 1 mk sütőpor 150 g vaj 2 tojás 100 g cukor 1 marék szeletelt mandula Töltelékhez: 1 kg alma 1 csomag vaníliás pudingpor 50 g cukor marék mazsola fahéj (ízlés szerint) Elkészítése: 175 fokra előmelegítjük a sütőt. Töltelék készítése: Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk és kis […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Figo
Beküldte: 2016.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 250 g liszt
  • 50 g zabpehely (darálva)
  • 1 mk sütőpor
  • 150 g vaj
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 marék szeletelt mandula

Töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 g cukor
  • marék mazsola
  • fahéj (ízlés szerint)


Elkészítése:

175 fokra előmelegítjük a sütőt.

Töltelék készítése:

Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk és kis kockákra daraboljuk. Összekeverjük a fahéjjal, a mazsolával, a cukorral és a vaníliás pudingporral.

Tészta készítése:

A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral és a cukorral elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojásokat hozzáadva alaposan összegyúrjuk. 2 felé osztjuk (az egyik fele legyen kicsit nagyobb) a tésztát, és a nagyobb részt kinyújtjuk, majd egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába helyezzük úgy, hogy legyen pereme. Ráhalmozzuk az almás tölteléket, majd kinyújtjuk a másik rész tésztát, és ezzel befedjük. Villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Mandulával megszórjuk, és kb. 45 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Figo
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is