Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Holland szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 6 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 dl tejföl (kb)

Krémhez

  • 6 dl tej
  • 6 púpos evőkanál finomliszt
  • 1 púpos evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  •  baracklekvár

Mázhoz

  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
  • 2 evőkanál tej

Elkészítése

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd négy egyforma lapot sütünk.

A krémhez 6 dl tejjel, 6-7 evőkanál liszttel és 1 evőkanál kristálycukorral sűrű krémet főzünk. Amikor kihűlt, 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A masszát két részre osztjuk: az egyik felébe kakaóport, a másik felébe 2 csomag vaníliás cukrot keverünk.

A süteményt a következő sorrendben töltjük meg: mézes lap, kakaós krém, mézes lap, baracklekvár, mézes lap, fehér krém, mézes lap.

A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet és a puncs pudingport gőz felett folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, majd melegen a sütemény tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holland-szelet-2/