Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Holland szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 6 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • kb 1 dl tejföl

Krémhez

  • 6 dl tej
  • 6-7 evőkanál finomliszt
  • 1 púpos evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • baracklekvár

Mázhoz

  • 18 dkg margarin
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag főzés nélküli vanília puding
  • 2 evőkanál tej

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyforma lapot sütünk belőle.

Egy sűrű krémet főzünk 6 dl tejből, 6–7 evőkanál lisztből és 1 evőkanál kristálycukorból. Közben 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk. A krémet két részre osztjuk: az egyik felébe kakaóport, a másik felébe 2 csomag vaníliás cukrot keverünk.

A süteményt a következő sorrendben töltjük össze:

– mézes lap

– kakaós krém

– mézes lap

– baracklekvár

– mézes lap

– vaníliás krém

– mézes lap

– máz

A mázhoz a margarint, porcukrot, tejet és a főzés nélküli puncs ízű pudingport gőz fölött addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Melegen a sütemény tetejére simítjuk.

Mi vaníliás pudinggal készítettük, mert puncsos nem volt kéznél – így is nagyon finom lett!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holland-szelet-3/