Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Holland szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 6 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 dl tejföl

Krémhez

  • 6 dl tej
  • 6-7 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • lekvár (ízlés szerint )

Mázhoz

  • 6 evőkanál porcukor
  • 18 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Minden adagot gáztepsi nagyságúra nyújtunk, és világos lapokat sütünk belőlük.

A krémhez a lisztet és egy evőkanál cukrot összekeverjük a tejjel, majd sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a főzött krémhez, és alaposan kihabosítjuk. A krémet kettévesszük: az egyik felébe vaníliás cukrot, a másikba kakaóport keverünk.

Az összeállításhoz a legalsó lapra rákenjük a csokis krémet, erre egy következő lapot helyezünk, amit lekvárral kenünk meg. A harmadik lapra a vaníliás krémet simítjuk, majd befedjük a negyedik lappal.

A mázhoz a cukrot megolvasztjuk és karamellizáljuk, majd amikor szép barna, hozzáadjuk a margarint. Levesszük a tűzről, és mikor már csak langyos, hozzákeverjük a tejet. A mázat a sütemény tetejére öntjük, és gyorsan elsimítjuk. Legalább egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a máz megdermedjen és a lapok megpuhuljanak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/holland-szelet/