Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hópuszedli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Továbbá:

  • pár ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen össze fog állni.)

Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire.

Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. (Én légkeverés 160 fokon 10 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.

Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás-porcukorba.

Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.

[box style=”info”]Ebből a mennyiségből 26 db puszedli lesz.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hopuszedli/