Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hullámos égbolt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg finoliszt
  • 5 tojás

Krém

  • 7 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Hab

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor vagy csokimáz a tetejére

Elkészítése

A vizet a zsírral felforraljuk és belekeverjük a lisztet. Jól elkeverjük és összefőzzük (addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától).

Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alaposan eldolgozzuk benne.

Egy 25*35 cm-es tepsi hátát jól megkejnük zsírral és rásimítjuk a tészta felét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

10-15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Aranybarnára sütjük (nem kell tul pirosra vagy barnára). A maradék tésztát is kisütjük ugyanígy.

A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingporokat. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk és azzal is habosítjuk.

A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd 3 evőkanálnyit belekeverünk a pudingos krémbe.

Ha minden kész, összeálítjuk az isteni habos sütinket: az alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd erre rásimítjuk a habot és betakarjuk a másik tészta lappal. Csokimázzal (vagy porcukorral) díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hullamos-egbolt/