Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet és összefőzzük. A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 tojást egyenként belekeverünk és jól eldolgozzuk benne. 2 lapot sütünk a tésztából 23*38 cm-es tepsi hátán vagy a tepsiben 180 fokon. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kentem rá a tésztát. 15 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.09.13.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet és összefőzzük.

A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 tojást egyenként belekeverünk és jól eldolgozzuk benne.

2 lapot sütünk a tésztából 23*38 cm-es tepsi hátán vagy a tepsiben 180 fokon. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kentem rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.

A megsült, egyik lapot 15 db kockára vágjuk fel még langyosan egy recés késsel.

A krémhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével.

A lisztet kevés tejjel és a tojások sárgájával simára keverjük.

A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot a még forró krémhez.

Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt keményre verjük, majd a krémre simítjuk és ráhelyezzük a már feldarabolt tésztát.

Jól lehűtjük és felszeleteljük, majd meghinthetjük porcukorral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is