Elkészítése
A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet és összefőzzük.
A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 tojást egyenként belekeverünk és jól eldolgozzuk benne.
2 lapot sütünk a tésztából 23*38 cm-es tepsi hátán vagy a tepsiben 180 fokon. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kentem rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A megsült, egyik lapot 15 db kockára vágjuk fel még langyosan egy recés késsel.
A krémhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével.
A lisztet kevés tejjel és a tojások sárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot a még forró krémhez.
Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt keményre verjük, majd a krémre simítjuk és ráhelyezzük a már feldarabolt tésztát.
Jól lehűtjük és felszeleteljük, majd meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

