Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hullámos krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg sertészsír
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 tojás

A krémhez

  • 8 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 23 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet és összefőzzük.

A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 tojást egyenként belekeverünk és jól eldolgozzuk benne.

2 lapot sütünk a tésztából 23*38 cm-es tepsi hátán vagy a tepsiben 180 fokon. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kentem rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.

A megsült, egyik lapot 15 db kockára vágjuk fel még langyosan egy recés késsel.

A krémhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével.

A lisztet kevés tejjel és a tojások sárgájával simára keverjük.

A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot a még forró krémhez.

Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt keményre verjük, majd a krémre simítjuk és ráhelyezzük a már feldarabolt tésztát.

Jól lehűtjük és felszeleteljük, majd meghinthetjük porcukorral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hullamos-kremes-4/