A tészta elkészítése
A tojásokat feltörjük, és szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és egy kevés vízzel. Ezt követően hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a maradék cukorral fényesre felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. A kész masszát két részre osztjuk.
Az egyik felét margarinnal kikent és lisztezett tepsibe szórjuk, itt-ott eloszlatva. A massza másik felébe őrölt diót és szalalkálit keverünk, majd ezt a tepsi üres részeibe helyezzük. Az előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük a tésztát.
A krém elkészítése
Közben a tejben, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és egy kevés rummal. Amikor a lisztes pép kihűlt, hozzáadjuk a margarinos keveréket, és simára keverjük.
Összeállítás
Amikor a tészta kihűlt, a kész krémet rákenjük, majd hideg helyre tesszük pihenni. Másnap reggel gőz felett felolvasztjuk az összetört csokoládét a margarinnal, és ráöntjük a tortára. Mielőtt a csokoládé teljesen megszilárdulna, késsel előre bevágjuk a kívánt formákra. Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, a tortát készre szeleteljük, és tálalhatjuk.