Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hungária szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált dió
  • kevés sütőpor
  • 1 mokkáskanál szalalkáli
  • 5 evőkanál víz

A krémhez

  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 cl rum
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt

A csokoládé mázhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tojásokat feltörjük, és szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és egy kevés vízzel. Ezt követően hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a maradék cukorral fényesre felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. A kész masszát két részre osztjuk.

Az egyik felét margarinnal kikent és lisztezett tepsibe szórjuk, itt-ott eloszlatva. A massza másik felébe őrölt diót és szalalkálit keverünk, majd ezt a tepsi üres részeibe helyezzük. Az előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük a tésztát.

A krém elkészítése

Közben a tejben, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és egy kevés rummal. Amikor a lisztes pép kihűlt, hozzáadjuk a margarinos keveréket, és simára keverjük.

Összeállítás

Amikor a tészta kihűlt, a kész krémet rákenjük, majd hideg helyre tesszük pihenni. Másnap reggel gőz felett felolvasztjuk az összetört csokoládét a margarinnal, és ráöntjük a tortára. Mielőtt a csokoládé teljesen megszilárdulna, késsel előre bevágjuk a kívánt formákra. Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, a tortát készre szeleteljük, és tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hungaria-szelet/