Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz 25 dkg margarin 1-1,5 dl tej 25 dkg cukor 3 ek kakaópor 2 ek citromlé 10 ml rumaroma 10 ml mandulaaroma Tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 ek olaj kevés piros ételfesték kókuszreszelék pár csepp zöld ételfesték Elkészítése: A darált kekszet keverjük el a cukorral, a puha margarinnal és annyi tejjel, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karamella
Beküldte: 2016.03.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 1-1,5 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 2 ek citromlé
  • 10 ml rumaroma
  • 10 ml mandulaaroma

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • kevés piros ételfesték
  • kókuszreszelék
  • pár csepp zöld ételfesték


Elkészítése:

A darált kekszet keverjük el a cukorral, a puha margarinnal és annyi tejjel, amennyivel jól formázható masszát kapunk. Egy kisebb maréknyit félreteszünk a masszából (ebből készülnek majd a répák). A maradék masszát 2 részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport és a rumaromát, a másikhoz pedig a mandulaaromát.

A kakaós masszát egy kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe belenyomkodjuk és elegyengetjük. Erre ráterítjük a zöld mandulás masszát, amit szintén lenyomkodunk.

Az étcsokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és a süti tetejére öntjük és szépen elkenjük rajta. Mielőtt teljesen megkötne a csoki egy éles késsel rácsozzuk be a tetejét, hogy a rácsok mentén majd szépen fel tudjuk szeletelni.

Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

Az elején félretett masszához keverjünk piros ételfestéket és készítsünk kis répákat belőle, aminek a végét zöldre festett kókuszreszelékbe nyomjuk.

A sütit a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, vágjuk szépen körbe, majd a rácsok mentén szeleteljük fel. 1-1 mézpöttyel ragasszuk rájuk a répákat. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is