Elkészítése
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit (liszt, margarin, porcukor, sütőpor, vaníliás cukor, tojássárgája és citrom reszelt héja) összegyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, és a formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Hab elkészítése:
25 dkg kristálycukrot kevés vízzel (éppen hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjéket a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A forró cukorszirupot lassan, vékony sugárban a tojáshabhoz csurgatjuk, miközben tovább verjük. Miután a szirupot hozzáadtuk, még 1-2 percig keverjük, amíg a hab fényes és stabil nem lesz. A habot nyomózsákba töltjük, és a kihűlt linzerkarikákra spirális formában ráformázzuk. A tepsit alacsony hőfokú sütőbe tesszük, és a habot szárítjuk (kb. 50-70 fokon).
Dekorálás:
A hab megszáradása után a linzerek közepébe bármilyen ízű lekvárt teszünk. A kókuszreszeléket a dióaromával megszínezzük, és a hab széleit óvatosan beleforgatjuk. A lekvárra tojáscukrokat helyezünk.
A kész süteményeket tálalás előtt hagyjuk teljesen megszáradni és összeérni.
