Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Húsvéti habos tojásfészek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit (liszt, margarin, porcukor, sütőpor, vaníliás cukor, tojássárgája és citrom reszelt héja) összegyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, és a formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Hab elkészítése: 25 dkg kristálycukrot kevés vízzel […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Salamon Csilla
Beküldte: 2013.03.29.

Tésztához

Habhoz

Dekoráláshoz

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit (liszt, margarin, porcukor, sütőpor, vaníliás cukor, tojássárgája és citrom reszelt héja) összegyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, és a formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Hab elkészítése:

25 dkg kristálycukrot kevés vízzel (éppen hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjéket a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A forró cukorszirupot lassan, vékony sugárban a tojáshabhoz csurgatjuk, miközben tovább verjük. Miután a szirupot hozzáadtuk, még 1-2 percig keverjük, amíg a hab fényes és stabil nem lesz. A habot nyomózsákba töltjük, és a kihűlt linzerkarikákra spirális formában ráformázzuk. A tepsit alacsony hőfokú sütőbe tesszük, és a habot szárítjuk (kb. 50-70 fokon).

Dekorálás:

A hab megszáradása után a linzerek közepébe bármilyen ízű lekvárt teszünk. A kókuszreszeléket a dióaromával megszínezzük, és a hab széleit óvatosan beleforgatjuk. A lekvárra tojáscukrokat helyezünk.

A kész süteményeket tálalás előtt hagyjuk teljesen megszáradni és összeérni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is