Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti habos tojásfészek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

Habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor

Dekoráláshoz

  • 1 csomag tojáscukor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 0,5 evőkanál dió aroma
  • lekvár

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit (liszt, margarin, porcukor, sütőpor, vaníliás cukor, tojássárgája és citrom reszelt héja) összegyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, és a formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Hab elkészítése:

25 dkg kristálycukrot kevés vízzel (éppen hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjéket a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A forró cukorszirupot lassan, vékony sugárban a tojáshabhoz csurgatjuk, miközben tovább verjük. Miután a szirupot hozzáadtuk, még 1-2 percig keverjük, amíg a hab fényes és stabil nem lesz. A habot nyomózsákba töltjük, és a kihűlt linzerkarikákra spirális formában ráformázzuk. A tepsit alacsony hőfokú sütőbe tesszük, és a habot szárítjuk (kb. 50-70 fokon).

Dekorálás:

A hab megszáradása után a linzerek közepébe bármilyen ízű lekvárt teszünk. A kókuszreszeléket a dióaromával megszínezzük, és a hab széleit óvatosan beleforgatjuk. A lekvárra tojáscukrokat helyezünk.

A kész süteményeket tálalás előtt hagyjuk teljesen megszáradni és összeérni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/husveti-habos-tojasfeszek/