Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tojáslikőr

Díszítéshez

  • kókuszreszelék (zöldre festve)
  • színes tojáscukor

Elkészítése

Összekeverjük a tésztához valókat és fóliával letakarva ½ órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük (7-8 perc alatt).

A krémhez kikeverjük a margarint a porcukorral és a tojáslikőrrel. Habzsákba töltjük és a kihűlt tésztára nyomjuk. Megszórjuk kevés zöld kókusszal és minden kekszre 2-3 tojáscukrot teszünk.

Tálalásig hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/husveti-keksz/