Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 piskótához: 8 tojás 30 dkg liszt 30 dkg cukor 4 ek víz 2 csomag sütőpor 2 csomag vaniliás cukor 2 csipet só Krém: 2 csomag csokis puding 0,5 l tej 5 ek cukor 25 dkg vaj Dekorációhoz: fondant kókuszreszelék tejszínhab fehér csokoládé Elkészítése: Két piskótát készítünk, így előbb 4 tojást használjunk fel. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
somogyicsilla
Beküldte: 2015.04.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

2 piskótához:

  • 8 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 4 ek víz
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 2 csipet só

Krém:

  • 2 csomag csokis puding
  • 0,5 l tej
  • 5 ek cukor
  • 25 dkg vaj

Dekorációhoz:

  • fondant
  • kókuszreszelék
  • tejszínhab
  • fehér csokoládé


Elkészítése:

Két piskótát készítünk, így előbb 4 tojást használjunk fel. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzátesszük a sütőpor, a vaníliás cukrok és a cukor felét, valamint a vizet. Jól összekeverjük, ezt követően elkezdjük felverni a a fehérjét a csipet sóval és a cukor másik felével. Ha megvan, akkor a fehérjét óvatosan összekeverjük a sárgájával, vigyázva hogy ne törjön, és hozzákeverjük a lisztet.

Egy 20 cm átmérőjű formát kivajazunk és kilisztezünk. Beletesszük a masszát, majd 20 perc alatt megsütjük. Ameddig sül, elkészítjük a másik piskótát szinten 4 tojásból ugyanazzal az eljárással.

Ha megsült mindkét piskóta, hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet. A 2 csomag pudingport egy pár ek tejjel és a cukorral összekeverjük, közben a többi tejet a tűzhelyre tesszük forrósodni. Ha elég meleg, akkor beletesszük a kikevert pudingot, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha ezzel megvagyunk, akkor kihűtjük, és hűlés közben a vajat hozzákeverjük.

A tejszínhabot is felverjük, hogy a dekorációkor kéznél legyen. Az egyik piskótát úgy vágjuk, hogy kijöjjön 2 fülecske és egy csokornyakkendő belőle. Ha megvannak, akkor vízszintesen kettévágjuk. A másik piskóta kerek marad, azt csak vízszintesen kettévágjuk.

Megtöltjük krémmel a piskótákat, majd jöhet a dekoráció. A nyuszi fülét és a csokornyakkendőjét fondanttal vonjuk be, a fejet tejszínhabbal, és megszórjuk kókusszal. Elrendezzük, és jöhetnek az utolsó simítások, mégpedig a nyuszi szeme, ami nálam cukorkából készült. Az orra csokiforgács, a foga fehér csoki, a bajsza csokival színezett tejszínhab, a nyakkendő kék ételfestékkel színezett tejszínhab. A füle rózsaszín része olvasztott fehér csoki piros ételszínezékkel.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
somogyicsilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is