Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 3 ek víz 8 ek cukor 1 cs vaniliás cukor 2 ek étkezési keményítő 2 ek kakaópor 5 ek liszt ½ csomag sütőpor Rumos meggy töltelékhez: 35 dkg meggybefőtt 1 cs vaniliás cukor 4 dl meggylé (ha nincs elég, vízzel pótoljuk) 2 ek cukor 1 csomag vaniliás cukor 0,5 dl […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2014.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 3 ek víz
  • 8 ek cukor
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 ek kakaópor
  • 5 ek liszt
  • ½ csomag sütőpor

Rumos meggy töltelékhez:

  • 35 dkg meggybefőtt
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 4 dl meggylé (ha nincs elég, vízzel pótoljuk)
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 0,5 dl rum

Krémhez:

  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 4 dl habtejszín
  • 8 dl tej
  • 1 csomaghabfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Összeállításhoz:

  • 0,5 dl rum
  • 1 csomag vaníliás ruletti
  • 1 csomag csokis ruletti
  • színes szalag


Elkészítése:

A tojások sárgáját 4 ek cukorral, a vaníliával és a vízzel habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 ek cukorral és összedolgozzuk a lisztes keverékkel.

Tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt kisütjük a tésztát.

A meggyes töltelékhez a pudingport a meggylével, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd beletesszük a meggyet, összeforraljuk, majd levéve a tűzről kihűtjük. A krémhez a házi krémes krémport a tejjel felverjük. A tejszínt is habbá verjük, a vaníliával és a habfixálóval. A tejszín felét a krémhez keverjük.

A tortát ha kihűlt 3 lappá vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk rummal. Egy lapot leteszünk, a meggyes töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm-es rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel töltjük.

Ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben törtük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a harmadik lapot, megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat rulettikkel, végül megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkákkal, tortadarával, tetszés szerint díszítjük.

Hűtőbe tároljuk, másnap szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is