Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- só
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg szeletelt mandula
- 2 tojás fehérje habbá verve
- 2-3 dl házi készítésű hígabb baracklekvár
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tojássárgákat, porcukrot, olvasztott margarint, lisztet, sütőport, sót és a citrom héját alaposan összekeverjük és gyúrjuk. A masszát egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a masszából vizes kézzel egyforma nagyságú gombócokat formázunk. Ujjunkkal kis lyukat nyomunk mindegyikbe, majd egyesével megforgatjuk a tojáshabban, majd a mandula pehelyben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a golyókat egymástól távolabb. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, a mélyedéseket megtöltjük lekvárral. Kevés porcukorral megszórva tálaljuk.
Ebből az adagból kb 24-26 süti lesz.

