Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Huszárgomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg darált dió
  • 10 g vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • só
  • rum ízlés szerint

Tetejére

  • 22 db rumos meggy

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A puha margarint a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel tovább keverjük, végül pedig a darált diót, sót, lisztet, illetve a rumot.

Fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.

A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. A golyók közepébe fakanál segítségével mélyedéseket készítünk, ebbe kerülnek a meggyszemek.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/huszargomb/